Taustatietoa meistä

Olen Raija Lassila ja harrastan coton de tuléar -rotuisten koirien kasvattamista pienimuotoisesti kotonani Oulun Lapinkankaalla noin puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia koiria iloksi ja seuraksi kaikenikäisille ihmisille. Olen suorittanut Kennelliiton järjestämän kasvattajan peruskurssin syksyllä 2011 ja jatkokurssin syksyllä 2012. Kennelnimeni Lumihattaran hyväksyttiin kesällä 2012. Olen Kennelliiton, Suomen Kääpiökoirayhdistys ry:n, Suomen Coton de tuléar ry:n, Suomen Laikajärjestön sekä Suomen koirankasvattajat SuKoKa ry:n jäsen. Olen suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon valmistavan koulutuksen koirahieronnan osaamisalalla.

Koirien kanssa olen elänyt jo teini-ikäisestä saakka, mutta cotonin löysin rodukseni vasta vuoden 2010 alussa, kun sain ensimmäisen kerran kuulla tästä pienestä iloisesta pumpulipallerosta, joka usein sopii myös allergiaperheeseen. Mieheni oli vuosien varrella allergisoitunut, eikä kotonamme siksi enää pystynyt pitämään koiria sisätiloissa yhdessä perheen kanssa. Cotonit ja havannankoirat eivät kuitenkaan aiheuttaneet oireita, joten suureksi ilokseni pystyin jälleen hankkimaan koiran, joka olisi mukanamme perheen kaikissa arkiaskareissa jatkuvana ilona ja seurana. Näin perheeseemme tuli ensimmäinen cotonini Lyyli (Hopeanuolen Lucia), ja siitä lähtien elämämme on saanut aivan uusia ulottuvuuksia.

Kaikkien koirieni kuvat ja tarkemman esittelyn kustakin karvakorvasta löydät Koirat-valikkoa klikkaamalla.

Koirani asuvat samoissa tiloissa meidän ihmisten kanssa osallistuen innokkaasti (joskus ehkä hiukan liiankin) arkisiin askareisiin niin sisällä kuin pihan puolellakin. Pentuja meillä on vain harvakseltaan, ei välttämättä edes joka vuosi. Pennut kasvavat asuintiloissamme arkisen elämän keskellä, missä ne tottuvat perhe-elämän ääniin, ihmisiin ja muihin koiriin. Vuodenajasta riippuen pienokaiset pääsevät mahdollisimman aikaisessa vaiheessa myös juoksentelemaan pihamaallamme turvallisessa ympäristössä tutkimassa ulkoilman ihmeitä.